Ik heb nog wel eens de neiging om te wachten als mijn auto een raar geluid laat horen. Dan denk ik dat het wel meevalt en gewoon even moet wachten tot ik weer geld heb.

Dat overkwam me dit jaar maart. Ik moest naar Engeland om een training te geven aan de universiteit. Dit keer ging mijn vrouw mee. Om een beetje vervoer te hebben daar, is het wel handig om met eigen auto te gaan.

We kwamen aan in Bracknell. Er brandde een lampje op het dashboard. Heb ik wel vaker. In de garage zeiden ze dat dat gewoon een computer storing was. Mijn partner zei nog: ‘Jur, moet je niet even langs de garage, straks staan we still: ‘Nee hoor, niets aan de hand.’

Na de eerste dag lesgeven zouden we nog even naar Windsor Castle gaan, met die prachtige kathedraal. Als je daar om kwart over vijf bent ’s middags kun je gratis naar binnen voor de evensong.

Het was maart, om vier uur begon het al donker te worden. Wij rijden, en toen gebeurde het. Geen power meer. We stonden aan de linkerkant stil langs één van de vele smalle Engelse weggetjes, met een blubber berm, levensgevaarlijk om uit te stappen. Auto’s scheurden rakelings langs. Geen straatlantarens.

Mijn vrouw keek mij aan en zei fijntjes: ‘Volgens mij is er niets aan de hand …?’ Gelukkig lid van de ANWB internationaal. Ik had in december vorig jaar nog tegen mijn vrouw gezegd: ‘Zullen we die maar opzeggen? We maken er nooit gebruik van.’ Gelukkig niet gedaan.

Het duurde drie uur voor de Engelse variant van de ANWB er was. We hadden alle dekens in de auto over ons heen gelegd. Zo koud …

Enfin, lang verhaal kort. Top geholpen door de ANWB. Naar garage op de vrachtwagen. Volgende dag gerepareerd. Was gewoon de oplader van de accu.

Als je dingen uitstelt die je eigenlijk zou moeten doen, kun je wel eens voor hogere kosten komen te zitten dan wanneer je het meteen had gedaan.

Dat geldt ook voor relaties. Als je het gevoel hebt dat er iets moet gebeuren, wacht niet tot morgen. Stel niet uit. Neem nu contact op met Prepare/Enrich.

Je zult er veel plezier aan beleven. Dit zal echt een verschil maken in jullie relatie.

Wist je dat als je relatie niet goed werkt, je daar stress van kunt krijgen. Sterker nog, een slechte relatie kan je vijf tot tien jaar van je leven kosten.

Wat betekent dat? Dat je er maar mee moet kappen? Helemaal niet. Onderzoek toont aan dat 85% van de stellen die het prepare/enrich assessment doet en daarover een paar gesprekken aangaat met een facilitator, beter af is dan daarvoor.

Stellen gaan elkaar beter begrijpen, leren beter omgaan met verschillen, gaan zichzelf beter begrijpen. Kortom, als je dit programma volgt leg je een basis voor meer geluk in je leven.

Wacht dus niet met er iets aan doen. Doe het nu. Neem contact op met een van onze facilitators en maar een afspraak, 500.000.000 stellen gingen jullie voor.

Je kunt ook je telefoonnummer invullen dan nemen wij contact met jou op.

Dit is je kans om meer geluk te vinden met die partner waar je ooit voor ging.