Dit zou een typische Corona vraag kunnen zijn. Iedereen is ermee bezig. We dragen mondkapjes in het openbaar vervoer. We beginnen er langzamerhand aan te wennen dat medepassagiers met een mondkapje op zitten.

Ook de contactberoepen als kappers, tandartsen, pedicures, etc. moeten heel goed opletten. Mijn partner is medisch pedicure. De mensen moeten eerst hun handen wassen, daarna ontsmetten met speciale gel, terwijl ze allemaal een mondkapje dragen.

Natuurlijk wennen we hier allemaal aan. Toch vind ik het lastig om contact te maken met iemand. Ik kan niet zien of iemand lacht dan wel boos, angstig of verdrietig kijkt.

Contact maken is sowieso niet altijd makkelijk. Soms denk je dat je weet wat iemand denkt, maar dan komt je er later achter dat iemand totaal anders in elkaar zit.

Je zou kunnen zeggen dat we eigenlijk allemaal continu een masker op hebben. Het masker van aardig gevonden willen worden, het masker van ‘ik kan het allemaal wel’, het masker van slachtoffer ‘ik ben bijzonder want ik heb heel veel innerlijke pijn’.

Onderzoek toont aan dat mensen elkaar emotioneel kunnen besmetten. Als iemand in een groep enthousiast en vrolijk is, steekt dat de anderen aan. Dat geldt natuurlijk ook andersom.

Speciale besmetting vind plaats in een relatie. Je kunt elkaar positief maar ook negatief besmetten. Hoe kun je dat beïnvloeden?

Een belangrijke manier is om inzicht te krijgen in jezelf en de ander. Als je de ander beter begrijpt, zul je ontdekken dat je de gewoonten en gedrag van je partner anders gaan bekijken.

Hoe krijg je meer inzicht in jezelf en je partner. Dat is niet zo moeilijk. Er zijn heel goede online assessment systemen die je heel overzichtelijk laten zien hoe je zelf en hoe de ander in elkaar zit.

Een van de beste en meest geteste assessment systemen is Prepare/Enrich. Voor maar €20,- kun je met z’n tweeën een online assessment doen. Je vindt de informatie hierover op www.prepare-enrich.nl.

Wacht niet langer en ga leren hoe je elkaar positief kunt besmetten. Je zult merken dat je relatie daar een stuk leuker van wordt.

Neem contact op met een van onze relatiecoaches (facilitators) en begin aan een nieuw traject voor jouw relatie.